2 godine sajta jeftinoputuj.com

Znamo, nije da smo tu 10 godina, ali u ovom digitalnom svetu je i 2 godine značajan period. Trajemo iako nam je ovo isključivo hobi i planiramo da i nastavimo zato što ste nam se javljali i izrazili zahvalnost za to što radimo.

Hvala svima koji posećuju sajta, dele objave na društvenim mrežama, pričaju prijateljima, pominjali su nas na nekim okupljanima i uspevali na našim pretragama da nađu dobru ponudu. Zbog svih vas znamo da je ovih 2 godine koje su iza nas imalo smisla.

Kako smo došli na ideju?

Pričajući sa prijateljima i poznanicima nakon naših putovanja shvatili smo da je većina začuđena kako može da se putuje tako jeftino. Svakog koga bismo sreli i ko se zainteresovao bismo upućivali na neke sajtove i objašnjavali. Onda nakon nekog vremena, na leto 2017. i nakon povratka sa Sicilije odlučili smo da napravimo sajt na kome ćemo to podeliti kako prijateljima, poznanicima, tako i svima koji bi da putuju, a ne znaju da to može jeftino. Tu su i oni koji to već dugo i pre nas znaju, ali možda im u tom trenutku baš ta informacija znači da odu na tu destinaciju i da ne moraju sami da pretražuju.

Od ideje do realizacije je prošlo nešto oko mesec dana i sajt je lansiran 13. septembra 2017. kada smo pustili prve tri objave i od tada u početku krenululi svakodnevno da objavljujemo informacije o jeftinim avio kartama. To je i bila prvenstvena ideja. Naći jeftinu avio kartu ili aranžman i podeliti to.

Ovo je jedan od postova koji smo objavili prvi dan. London za 26€

To naravno više nije aktuelno, a i neke cene za avio karte koje objavimo danas sutra već ne budu iste. Zato najbolje budite brzi i ako je nešto objavljeno pre dužeg perioda pogledajte da li je još aktuelno i koja je uopšte cena, desi se čak nekad i da pojeftini 🙂

Nismo agencija. Šta mislimo o istim?

Nama nije bila ideja da ugrozimo rad agencija, jer i dalje na neke destinacije preko agencije možete putovati jeftinije i naći povoljniji smeštaj. Naročito oni koji ne vole sami da se cimaju i organizuju angažovaće agencije i zato bismo voleli u budućnosti da na strani specijalne ponude objavljujemo i neke popuste agencija. Da ima za svakog po nešto. Do sada, i objave koje smo objavljivali su uglavnom za putovanja koja sami organizujete, kupujete avio kartu, rezervišete smeštaj i putujete bez vodiča. Za sve koji su za tu avanturu i žele da se usude tu su i dalje te objave i uvek će ih biti.

Ono što ne volimo kod agencija, a većina to radi, jesu skriveni troškovi. Ne mislimo pritom na fakultativne izlete, jer logično da se oni plaćaju naknadno (mada i ovde je bilo slučajeva kada je moralo, ali o tome drugi put) već prvenstveno mislimo na avio takse. Ne vidimo razlog zašto bi neko mislio da će platiti na primer put u Madrid avionom 440€ a na kraju kad ode u detalje vidi da ipak mora da plati više od 500€. Troše vreme potencijalnih putnika, umesto da im odmah daju informaciju. Ima sve svoje zašto nešto toliko košta i kapira većina ljudi to (tu su plate, organizacija, vodiči, avion, hotel…).

Da se vratimo na vas i šta možete još naći na sajtu i šta ćete tek moći

Nakon nekog vremena ste vi izrazili želju da se ubaci pretraga, da možete samostalno da pretražujete. Mi smo uspeli da je implementiramo, kako pretragu avio karata tako i pretragu smeštaja. Pored avio karata pisali smo i neke korisne članke koji su vam pomagali da organizujete samostalno putovanje.

Od nedavno smo pokrenuli i youtube kanal, pa ako vam je interesantno pridružite nam se, a mi ćemo se truditi da budemo ažurni i da delimo korisne savete. Takođe nam se možete pridrućiti i na instagramu gde isto ispod fotki možete očekivati i poneki koristan savet. Na youtube smo snimlili i video kako da nađete jeftine avio karte i dali mnoge od saveta koje mi koristimo.

Pišite nam na društvenim mrežama, komentarišite, šaljite mailove i pitajte šta vas interesuje. Ako smo negde bili pomoći ćemo, ako nismo uputićemo vas na neki materijal.

Ono što smo mislili da uvedemo kao opciju i što bi nam preraslo u posao jeste i sastavljanje aranžmana i pretraga letova svakom ko nam se obrati za to. S obzirom da nije naišlo na odobravanje velikog broja onih koji su nas pitali, odlučili smo da to ne radimo. Tako da ako vam je potrebno da vam se nađe neki let ili sastavi aranžman to možete uraditi samostalno kod nas na strani NAĐI LET i SMEŠTAJ ili pogledajte video i pokušajte sami. U krajnjem slučaju najbolje da angažujete agenciju i putujete preko njih, jer vam je najbolje da vam to nađe sve onaj ko će vam i realizovati to putovanje.

Ono što smo kao novinu odlučili da ubacimo jesu vaši predlozi. Ukoliko vi naletite na neki povoljan let i mislite da treba to da podelimo sa svima javite nam i mi ćemo objaviti to na našem sajtu i potpisati vas imenom i prezimenom ili umetničkim imenom :).

Pišite nam u komentar kako vam je naš sajt pomogao i gde ste sve putovali. Značila bi na povratna informacija. Takođe ako imate neke primedbe ili sugestije ovaj post je najprikladniji za to :).

Hvala što ste deo jeftinoputuj.

Leave a Reply